Шоколадови торти рецепти

вход през zajenata.bg
243705

Лесна шоколадова торта

бисквити - 2 пакета обикновени, може и бишкоти или котешки езичета, както и готови блатове (3 бр.)

ябълки - 1 кг
тиква - 500 г
портокали - настъргана кора от 2 портокала
захар - 1 ч.ч. или повече, на вкус
орехи - 100 г счукани
канела - 1 - 2 ч.л.
ЗА КРЕМА
сметана - 1 заквасена
крема сирене - 2 опаковки
пудра захар - на вкус
ЗА ПОРЪСВАНЕ
какао - 1 с.л.
бисквити - 5 броя шоколадови

Настържете ябълките и тиквата. Сложете ги с 1 ч.ч. вода и захарта в съд на котлона да врат, докато течността се изпари, за около 30 минути.

На 15-тата минута добавете портокаловите кори. След като свалите сместа от котлона, се разбъркват с орехите и канелата.

Сметаната и крема сиренето се разбиват с пудра захар на вкус, докато се получи гладък крем.

В подходяща форма намажете по дъното и стените малко от крема. Отгоре подредете ред бисквити/бишкоти, отгоре разстелете част от ябълково-тиквената смес и крем.

Редувайте до изчерпване на количествата, като отгоре завършите с крем. Поръсете със смес от смлените какаови бисквити, какаото и малко канела.

Сложете тортата в хладилника за 1 нощ преди да поднесете.  

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft