Сладки рецепти за сладките ни любими на Свети Валентин

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Медени сърца Свети Валентин
301735

Медени сърца Свети Валентин

2 бр. яйца
200 г захар
250 г течен мед
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. канела
150 мл олио
650 г брашно
За украсата:
180 г млечен шоколад
120 г орехови ядки

Как да ги приготвим
В купа се смесват захарта и медът. Разбъркват се добре. Добавя се по малко олиото и се разбърква докато сместа стане хомогенна. Отделно се разбиват яйцата. Добавят се към медената смес, заедно с бакпулвера и канелата. По малко се добавя от брашното, като след всяко добавяне сместа се разбърква добре. Накрая се замесва меко тесто върху набрашнена повърхност, докато стане гладко и еластично. Тестото се разделя на две топки. Всяка топка се разточва с точилка върху набрашнена повърхност, на не много дебел слой. Изрязват се форми на сърца. Меденките се подреждат в тава върху хартия за печене. Пекат се на 180 C, около 8-10 минути или докато придобият кафеникав цвят. Оставят се да се охладят, преди да се украсят. Шоколада за украсата се разтопява на водна баня. Орехите се смилат ситно. Меденките се намазват от едната половина с шоколад и се поръсват с орехи, така че да се полепят по шоколада.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft