Меки охлювчета с още по-мека средичка - ще ги хапнете още топли-топли!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Соленки
Меки охлювчета с още по-мека средичка - ще ги хапнете още топли-топли!
Меки охлювчета с още по-мека средичка - ще ги хапнете още топли-топли!
admin
Добавена от: admin
31672
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За тестото:

1 кг брашно тип 400

1 кубче прясна мая

3 яйца

1 супена лъжица захар

3 супени лъжици сол

200 мл прясно мляко

200 мл кисело мляко

200 мл олио

За плънката:

6 средни картофа

1 голяма глава лук

1 супена лъжица горчица

подправки по желание

За намазване:

1 жълтък
 


1. Сложете маята в хладка вода с лъжица захар да втаса. След това в дълбок съд замесете меко тесто и го оставете да почине 1 час, докато втаса.

2. Тестото разделете на 4 топки и всяка топка разточете тънко. Разнесете от плънката по цялата кора, а след това навийте на руло. Намажете с жълтък и поръсете със сусам, след което нарежете на охлювчета с дебелина 1 см и ги подредете в тавичка, покрита с хартия за печене.

3. Печете на 200 градуса, докато се зачервят.

* За плънката:

Сварените картофи пасирайте с настърганата глава лук. Добавете 1 супена лъжица горчица и подправки по желание.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft