Моята зълва е любител на експресното и евтино готвене, затова всеки път като я видя я питам за някоя рецепта. Тази ми е любимата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Моята зълва е любител на експресното и евтино готвене, затова всеки път като я видя я питам за някоя рецепта. Тази ми е любимата!
Моята зълва е любител на експресното и евтино готвене, затова всеки път като я видя я питам за...
270160
Моята зълва е любител на експресното и евтино готвене, затова всеки път като я видя я питам за някоя рецепта. Тази ми е любимата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този сладкиш е без печене и би могъл да бъде приготвен в множество варианти, поради това всяка домакиня, която го научи, започва да го приготвя често

Моята зълва Ралица е любител на бързото и евтино готвене, поради това всеки път, когато я видя, първото нещо, което я питам, дали няма нова рецепта.

Този сладкиш от Ралица може да приготвим в 3 варианта според блата и според крема.

 

Първият вариант е да използвате готови блатове за торта. Понякога в магазините пускат в квадратна и правоъгълна форма, но и с кръглите отново става.

Вторият вариант е да използвате бишкоти, но не от новите, които са твърди, а от старите български бишкоти, които са доста по-големи и са меки.

Третият вариант е да сложите бисквити от типа на „Закуска“ или подобни.

 

По отношение на крема, бихте могли наново да се впуснете в огромно разнообразие – разбита сметана (може от течната, може от сухата за сладкиши, която продават в пликчета от фолио).

Този сладкиш е приготвен с бисквити „Закуска “, бяла сметана и е обилно наръсен със счукани орехи

Можете да използвате сварено нишесте, но бихте могли сами вкъщи да си приготвите домашен крем, като любимия ванилия, с който пълним еклери.

Най-лесният начин е да купите сметана и да я разбиете.

Ако вземете от сухата и нямате прясно мляко, налейте малко вода и вашият сладкиш отново става вкусен.

 

Без значение дали ще използвате бисквити, бишкоти или готови блатове, идеята е да оформите в тортената чиния един ред блат, който ръсите с малко вода, безалкохолно или компот, колкото тестото да навлъгне, но не прекалявайте, защото ще се размаже.

Мажете с разбитата сметана, свареното нишесте или друг крем.

Правите втори ред тесто, когото отново ръсите с течност и слагате втори ред крем или сметана.

Готовият сладкиш оставяте в хладилника за около 40 минути преди поднасяне, за да може кремовете да стегнат.

Непосредствено преди поднасяне ръсите с шоколадови пръчици, цветни захарни топчета, счукани орехи или филирани бадеми, стържете шоколад, шприцовате розички от сметана или по друг начин, който вие умеете.

Ако използвате суха сметана, в магазините предлагат основно бяла и шоколадова, по-рядко се намира ягодова.

Така, че бихте могли да оформите вашия лесен сладкиш в 2 или в 3 цвята.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft