Мъжа ми домъкна цяла щайга с ябълки от село и се чудих какво да ги правя, тогава ми дойде на ум тази рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мъжа ми домъкна цяла щайга с ябълки от село и се чудих какво да ги правя, тогава ми дойде на ум тази рецепта
Мъжа ми домъкна цяла щайга с ябълки от село и се чудих какво да ги правя, тогава ми дойде на ум...
20500
Мъжа ми домъкна цяла щайга с ябълки от село и се чудих какво да ги правя, тогава ми дойде на ум тази рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато има вкусни ябълки, не бихме могли да не приготвим вкусен ябълков щрудел. Този е извънредно лесен и бърз

Моята леля, която е голям кулинар, обича да приготвя този ябълков щрудел цяла есен, докато нейното семейство толкова се е заситило, че се налага да го раздава на своите съседи.

 

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница от фините и меките или бутер тесто

2-3 големи ябълки

1 ч.ч.

стафиди

канела

орехи – по желание (смлени или счукани)

краве масло

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. за заливката

лимонтозу

 

Приготвяне:

Вариант 1

Измийте и накиснете стафидите в някакъв алкохол, за да се запазят цели – ракия, бренди, коняк, ром, уиски. Измийте, обелете и настържете ябълките. Ако имате повече време, можете да ги накълцате на дребни парченца. Добавете захарта и канелата. Прибавете смлени или счукани орехи. Накрая сложете стафидите. Ако използвате меки кори за баница, разделете ги по 2.

Сипете от готовата плънка и свийте на руло.

Наредете рулата за вашия ябълков щрудел в намаслена тавичка или покрита с хартия за печене.

Когато се изпекат, оставете ги да изстинат. Нарежете с остър нож на парченца и залейте с разтопено краве масло и горещ захарен сироп от вода, захар и 1/3 ч.л. лимонтозу.

Ако използвате бутер тесто, по същия начин постъпете, но трябва да нарежете листа на ленти, да сложите плънка, да свиете на руло и да изпечете. Можете да направите един цял голям щрудел.

Ако ви харесват така хрупкави, не ги заливайте със захарен сироп. Ако искате вашият щрудел с ябълки да бъде сочен, сиропирайте го.

 

Вариант 2

Приготвяте същата плънка, както във вариант 1.

Започвате да редите в намаслена тавичка, като предварително сте разделили корите за баница на 2, на 3 или на 4 части. Съответно делите и плънката така, че да я наредите между корите, а най-горе да останат само кори.

Режете с остър нож и заливате с разтопено краве масло.

Печете, докато корите придобият златист цвят и хрупкав вид.

След като изстине вашият ябълков щрудел, залейте го с горещ захарен сироп (вода, захар, 1/3 ч.л. лимонтозу).

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft