Мъжът ми ме свали благодарение на тази торта на първата ни среща, щом той я приготвя всеки може, а колко е вкусна само!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мъжът ми ме свали благодарение на тази торта на първата ни среща, щом той я приготвя всеки може, а колко е вкусна само!
Мъжът ми ме свали благодарение на тази торта на първата ни среща, щом той я приготвя всеки може,...
169660
Мъжът ми ме свали благодарение на тази торта на първата ни среща, щом той я приготвя всеки може, а колко е вкусна само!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагаме ви рецепта за шоколадова торта с изтънчен вкус и красота. Без брашно, тесто, яйца, тя е идеална за тези, които не желаят да се занимават с печене.

Да се объркате с приготвянето й и да я развалите е невъзможно.

Единственото нещо, на което бива да се обърне внимание е качеството на продуктите.

Кремът е необходимо да бъде достатъчно маслен, а шоколадът да е горчив, за да компенсира нежния мус и сладостта на кондензираното мляко.


Разтворим пудинг в пакети бихте могли да намерите във всеки супермаркет или магазин за хранителни стоки.

 

Шоколадова торта без печене

Нека не ви плаши дългият списък с продукти: те всички се повтарят! Подготовката е извънредно проста: стопля се, смесва се и се изсипва във формата.

Необходими продукти за основата:

• 250 гр. бисквити
• 200 грама тъмен шоколад
• 1/2 чаена чаша варено кондензирано мляко
• 1/2 чаена чаша сметана (38% масленост)

Необходими продукти за Муса с кондензирано мляко:

• 500 мл сметана (38% масленост)
• 1 пакет (80гр.) разтворим пудинг ванилия
• 2 супени лъжици варено кондензирано мляко

Необходими продукти за глазурата:

• 150 грама тъмен шоколад
• 150 мл сметана (38% масленост)
• 50 гр. масло

Начин на приготвяне:

1. В дълбок тиган смесете продуктите за основата: шоколад, масло, варено кондензирано мляко и сметана . Поставете съда на огъня и разбърквайте непрекъснато докато се получи еднородна смес.

Свалете тигана от котлона, изчакайте леко да се охлади шоколадовата маса и добавете натрошените на много ситно бисквитки. Изсипете шоколадовата смес с бисквитките във формата и загладете.

2. Дъното на формата за торта е необходимо да е с диаметър 24 см. Застелете го с хартия за печене. Ако желаете да получите торта с перфектни ръбове, поставете вътре във формата пластмасов сладкарски пръстен. Ако не разполагате с такъв, не се притеснявайте.


3. Пригответе муса с кондензирано мляко: Смесете сметаната с пудинга и след това ги разбийте. На края, добавете кондензираното мляко.

4. Разпределете муса във формата върху шоколадовата смес с бисквитки, изгладете повърхността му със силиконова шпатула. Поставете във фризера за един час.


5. За да приготвите шоколадовата глазура разтопете маслото, добавете сметаната и разбъркайте, за да се получи гладка и еднородна консистенция. Охладете до стайна температура и изсипете глазурата върху муса. Поставете тортата в хладилника за да се стегне глазурата.


Много сочна, вкусна, шоколадова. За калориите не казваме нищо ... понякога, можете и да се поглезите!

Тази рецепта ще разтопи нечие сърце, споделете я!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft