Накисвам само 4 бадема във вода и ям после-Идея си нямате, колко повече ползи имат от ненакиснатите

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Накисвам само 4 бадема във вода и ям после-Идея си нямате, колко повече ползи имат от ненакиснатите
33350
Накисвам само 4 бадема във вода и ям после-Идея си нямате, колко повече ползи имат от ненакиснатите

Ние всички обичаме да ядем бадеми - те са чудесна хрупкава наслада, която предлага много хранителни вещества, от които тялото ни се нуждае ежедневно. Въпреки това, може би сме ги яли погрешно през цялото време - според едно ново проучване първо трябва да киснем бадемите и да ги изядем след това, тъй като накиснатите бадеми осигуряват повече ползи за здравето от суровите бадеми.

Бадемите са едни от най-хранителните ядки в света. Те съдържат минерали като магнезий, цинк и калций, както и други важни хранителни вещества като витамин Е и омега-3 мастни киселини. Въпреки това, когато са изсушени, ядките съдържат ензимен инхибитор, който ги защитава, докато не бъдат напоени за кълняемост. Накисването на бадемите активира ензима, което прави хранителните вещества лесни за усвояване. Същото важи и за всички ядки и семена - те са много по-питателни, напоени, отколкото сурови.

Ето списък на ползите за здравето от яденето на накиснати бадеми:

Подобряване на енергийните нива

Яжте шепа накиснати бадеми всеки ден, за да увеличите енергийните си нива. Навлажнените бадеми съдържат много манган, рибофлавин и мед, които ще подобрят производството на енергия в организма.

Страхотни за вашето сърдечно-съдово здраве

Бадемите са богати на мононенаситени мазнини, както и калий, които имат положителен ефект върху сърдечно-съдовото ни здраве.

Изключителен източник на витамин Е

Бадемите съдържат много витамин Е, което може да намали риска от сърдечно-съдово заболяване и да намали възпалението. Яжте няколко шепа бадеми всеки ден, за да предотвратите заболявания като инсулт и инфаркт.

Страхотни за мозъка

Бадемите съдържат различни хранителни вещества, които ще подобрят функцията на мозъка ви и ще го предпазят от увреждане.

Богати на L-карнитин и рибофлавин

Бадемите съдържат богато количество рибофлавин и L-карнитин, две съединения, които могат да стимулират производството на нови нервни пътища и да намалят риска от неврологични проблеми.

Регулират нивата на холестерола

Хранене на шепа накиснати бадеми всеки ден може да регулира нивата на холестерола и да предотврати разнообразие от сериозни сърдечно-съдови проблеми.

Укрепват костите 

Бадемите съдържат хранителни вещества, които са важни за вашите кости и ще подобрят тяхната плътност. Те са богати на фосфор, минерал, който може да предотврати остеопорозата и да намали риска от фрактури.

Регулират кръвното налягане

Високото количество калий в бадемите означава, че те могат да поддържат кръвното ви налягане под контрол.

Ниско съдържание на натрий

Бадемите са богати на калий, но са с ниско съдържание на натрий, което означава, че те могат да регулират кръвното Ви налягане.

Предотвратяване на много видове рак

Според скорошни проучвания, накиснатите бадеми са ефективни срещу рак на дебелото черво и други видове рак.

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft