Пай Есен

вход през zajenata.bg
Пай Есен
admin
Добавена от: admin
9862
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
1 яйце
70 гр. масло
1 / 2 ч.л. сол
1 / 2 ч.л. бакпулвер
200-250 гр. брашно
Пълнеж:
50 гр. нарязан пушен бекон
3 стръка нарязан праз
2 яйца
100 гр. извара
4-5 резена кашкавал
олио, сол, черен пипер

Първо от посочените съставки се замесва средно твърдо тесто. В зависимост от размера на яйцето зависи количеството брашно (200-250 гр.). Дъното на кръгла тава за печене покрива с тестото. 
Една част от тестото с размерите на малко топче се разтяга на дълъг фитил и с него се огражда цялото дъно. 
Набожда се с вилица на 5-6 места. 
В малко загрято олио се запържва беконът, след което се дърпа от огъня. В същата мазнина се пържи и нарязаният праз. Охлажда се. 
Смесват се беконът, празът, яйцата, изварата и с полученият пълнеж се разпределя върху тестото. 
Покрива с ленти кашкавал. 
Пече се около 30 минути на 180 градуса. 
Сервира се с кисело мляко.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft