Рецепти за вкусни палачинки за събота сутрин

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Палачинки от крем с извара и пресни праскови за украса
450187

Палачинки от крем с извара и пресни праскови за украса

Продукти:

4 бр. яйца
350 мл прясно мляко
50 г брашно
1/2 ч.л. (2.5 г) сол
3 ч.л. (15 г) захар
6 бр. праскови
250 г извара
3-4 с.л. прясно мляко
захарни пръчици
масло


Приготвяне:
За приготвяне на палачинките в купа се смесват яйцата и млякото и се разбиват. След това, малко по малко, с разбиване, се добавя брашното, солта и 1 ч.л. (5 г) захар, до получаване на гладка смес. Покрива се с капак или фолио и се оставя в хладилник за 2 часа. Ако сместа е гъста, се добавя малко мляко и се разбива отново. Нагрява се тиган с незалепващо покритие с диаметър 30 см. Тиганът е готов, когато ако се сложи капка вода, съска и се изпарява веднага. Слага се малко масло, разтопява се на умерен огън и се намазва целия тиган. Излива се 1/4 чаена чаша от сместа, като тигана бързо се върти наклонен докато се покрие дъното. Ако има излишно количество, се изсипва. След кратко време по повърхността се появяват балончета и краищата се отделят от тигана. Палачинката се обръща с шпатула и се пържи за съвсем кратко и от другата страна. Така се изпържват всички палачинки. В купа се смесват изварата, останалата захар и 2 с.л. мляко и се разбъркват до гладък крем. При нужда се добавя още мляко, така че да може лесно да се размазва. Всяка палачинка се маже с извара, покрива се с нарязани на тънки резени праскови и се завива. Поръсва се със захарни пръчици. Сервират се топли или със стайна температура.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft