Рецепти за бърза вечеря на тиган

вход през zajenata.bg
634741

Пиле Жулиен на тиган

* 2-3 бр. пилешки гърди
* 250-300 г гъби
* 2-3 бр. кисели краставички
* шунка
* 5-6 с.л. доматен сос
* 4 с.л. заквасена сметана
* 2 с.л. олио парче масло
* подправка за пиле Picantina или смес от подправки по избор
* настърган кашкавал
* пържени картофи

Пилешкото се нарязва на тънки дълги лентички, подсушава се и се поръсва с подправката за пиле. Затопля се мазнината и пилешкото се поставя едно по едно в нея, запържва се до омекване на месото, добавят се нарязаните на филийки гъби и нарязаните на ивички шунка и се задушава още 10 минути. След тях се слагат и нарязаните на лентички краставички, като всичко вкупом се задушава допълнително около 5 минути. Идва ред на доматеният сос - добавя се постепенно и се разбърква, а след него и сметаната, пак се разбърква добре и се оставя на слаб огън за около още 5 минути. Изпържват се картофите. Месото се сервира върху канапе от пържени картофи и се поръсва с настърган кашкавал.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft