Пилешко роле с пъстра плънка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешко роле с пъстра плънка
Пилешко роле с пъстра плънка
admin
Добавена от: admin
64994
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

пилешки гърди - 4 големи филета (половинки)
бяло вино - около 3/4 ч.ч. сухо бяло вино
лимонов сок - 2 с.л.
чесън - 2 скилидки
дижонска горчица - 2 ч.л.
мед - 1 ч.л. (или захар)
зехтин - 1 с.л. (или олио)
черен пипер
сол
бекон - 8 резена или шунка
кисели краставички - на дребни кубчета
царевица - от консерва или сварена
гъби - 50 гр. консервирани или задушени, нарязани на дребно
магданоз - ситно нарязан
босилек (или сух)

Разрежете филетата през средата като лист и изтънете с чук за месо. Смесете лимоновия сок, чесъна, горчицата, меда, солта и черния пипер, със сместа намажете филетата (от двете страни). Оставете да се мариноват за 20-на минути.
Смесете нарязаните на дребно гъби, краставички, пипер, царевица, магданоз и босилек. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
Върху пилешкото филе поставете 2 резена бекон (или шунка), част от зеленчуковата смес и завийте на руло. Закрепете с клечки за зъби или вържете с бял конец.
Запържете рулцата до побеляване (от всички страни) в предварително загрят зехтин(олио). Наредете в огнеупорен съд, залейте с виното, захлупете съда и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна около 40 мин. 

По желание рулцата могат да се панират в яйце и галета, или яйце и картофено пюре на прах.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft