Рецепти за машина за хляб

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Питки с чесън в машина за хляб
290360

Питки с чесън в машина за хляб

500 мл вода
25 г прясна мая
2 с. л. мед
80 г краве масло
2 с. л. сол
125 мл (1/2 ч. ч.) овесени ядки
3 и 1/2 ч. ч. (900 мл) брашно (тип 500 или типово)
1/4 ч. ч. (60 мл) пържен (печен) сусам (ленени семена)
2 скилидки (1 и 1/2 ч. л. сух) чесън
Приготвяне:

• Маята се разтваря в топла вода.
• Добавят се мед, сол, разтопено масло, овесени ядки, сусам и пресован чесън.
• Добавя се пресято брашно и се замесва еластично тесто.
• Покрива се и се оставя да втаса на топло място (30-40 минути) докато се увеличи два пъти обема си.
• Оформят се питки и се нареждат в тава за печене.
• Оставят се за още 15 минути.
• Отгоре се намазват с жълтък разбит с вода (1 жълтък с 2 с. л. вода).
• Поръсват се със сусам по желание.
• Фурната се загрява на 220 С.
• Питките с чесън и сусам се пекат 10-15 минути до готовност. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft