Прилепски кюфтенца в лучен сос - ще си оближете пръстите

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Прилепски кюфтенца в лучен сос - ще си оближете пръстите
Прилепски кюфтенца в лучен сос - ще си оближете пръстите
admin
Добавена от: admin
51085
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


1 килограм лук
солчерен пиперподправкиолиочервен пипер
около 120 мл вода
За кюфтетата:
500 гр. кайма
1 глава ситно нарязан лук
яйце
сухар
подправки - черен пиперриган
 


Първо нарежете лука ситно в кухненски робот или на ръка. В тиган сипете олио, сложете нарязания лук на огъня и го пържете на умерена температура.

Пържете около 1 час при непрекъснато разбъркване, докато лукът получи красив кафяв цвят.

Дръпнете съда от огъня, подправете на вкус и добавете червения пипер. Хубаво разбъркайте и прехвърлете в тавичка.

Налейте вътре водата. Хубаво разбъркайте.

Омесете всички съставки за кюфтетата - месото, яйцата, лука, счукания сухар, подправките. Желателно е каймата да престои поне един час, за да се слеят вкусовете.

Изпържете от сместа кюфтета на умерен огън, колкото леко да се зачервят, защото във фурната ще се допекат.
Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути, т.е. докато останат на мазнина.

Сега ви трябва само парче топъл хляб и може да се отдадете на удоволствието!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft