Пълнени патладжани в буркани

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Зимнина
Пълнени патладжани в буркани
Пълнени патладжани в буркани
admin
Добавена от: admin
26885
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За един буркан са необходими:
няколко средно големи патладжана
сол
за плънката - зеле, моркови, чесън, магданоз, листа от целина
за саламурата - 1 с.л. оцет, 1 с.л. вода, 1,5 к. ч. сол

Отрязваме дръжките на патладжаните, правим дълбок разрез по дължина (без да ги прерязваме), изваждаме с лъжичка семенната им част. Посоляваме ги и оставяме да престоят 1/2 час. Пускаме ги във вряла вода да поврят 4-5 минути и ги изваждаме и оставяме да изстинат и да се отцедят. Приготвяме плънка от ситно нарязаните зеленчуци и подправки. Посоляваме сместа на вкус и с нея напъл­ваме патладжаните и ги пристягаме по сре­дата с клонче целина. Нареждаме ги в бур­кани и ги заливаме с преварена и изстинала смес от изброените продукти. Притискаме патладжаните с тежест и ги претакаме 2-3 пъти през 3-4 дни. Прибираме туршията на сухо и хладно място.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft