Пълнени тиквички по турски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнени тиквички по турски
Пълнени тиквички по турски
admin
Добавена от: admin
100538
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8-10 средно големи тиквички
За плънката:
335 гр. кайма (за предпочитане немазна)
1 средна глава лук, настъргана
½ чаша сварен ориз
1/4 чаша ситно нарязан магданоз
3 с.л. ситно нарязан копър
1 с.л. доматено пюре
¾ ч.л. сол
¼ ч.л. черен пипер
1 чаша гореща вода
¼ чаша намачкани домати
1 с.л. олио/зехтин

За плънката: смесете всички продукти в купа и объркайте добре. Оставете в хладирлника, докато приготвяте тиквичките.
Измийте и изрежете краищата на тиквичките, нарежете ги на половина или на три (в зависимост от големината им). С уред за почистване на семе (или малък нож) издълбайте тунелче в центъра на всяко парче и заделете издълбаното настрана (може да го използвате за тиквени кюфтета).
Напълнете тиквичките с месната плънка и ги сложете в голяма тенджера. Смесете горещата вода с намачканите домати и мазнината, излейте я върху напълнените тиквички, покрийте тенджерата с капак и гответе на силен огън около 5 минути, след което намалете огъня до умерен и гответе до готовност на месото и до омекване на тиквичките. Може да се наложи да добавите още малко гореща вода, ако междувременно течността изври.
Щом тиквичките са готови, прехвърлете ги върху плато, опитайте соса на вкус и доовкусете, ако е необходимо. Излейте соса върху готовите тиквички. Поднесете с гарнитура по желание. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft