Рецепта за начинаещи: Как да си направим кисело зеле?
29 Септември 2016
16889
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Зимата не може да започне, докато нямате кисело зеле в бидонче на балкона. Или поне така казват мераклиите на вкусни мезета.
Ако искате за първи път да си направите кисело зеле, а не знаете как да направите това лесно и бързо, това е рецептата, която ви трябва:
Съставки:
- зеле
- моркови
- Варено цвекло или хрян
- сол
Приготвяне:
Зелето се оставя да престои 2-3 дни. Почистете от външните листа и част от корена и измийте.
Между целите глави зеле поставяйте полукръг и четвъртинки от моркови и вареното цвекло или хрян.
Натиснете с ръце и залейте със студена вода. Покрийте с чиста кърпа или капак.
С маркуч вадете водата и връщайте обратно в бидона, в началото два пъти седмично, а след това веднъж седмично, докато не стане кисело.
Важно: За 50kg зеле са необходими около 800g сол.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари