Сега тамън официално им дойде сезона и реших да изпека на децата. Така хубаво замириса цялата...
28 Септември 2016
44788
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сезонът на ябълки официално започна. С настъпването на есента, пристигна и един от най- прекрасните плодове в това годишно време. Ябълките са фантастични и при термична обработка са още по- апетитни
Представяме ви печените ябълки с канела.
- 6 ябълки обелени и нарязани на филийки с 2 см дебелина
- 1 супена лъжица масло
- 2 супени лъжици захар
- 3 супени лъжици ванилия
- 3 супени лъжици канела
- 1 чаена лъжичка индийско орехче
- 4 супени лъжици вода
Загрейте фурната до 180 градуса.
С маслото намажете малки тавичка. В голяма купа сложете парчетата ябълки и добавете захарта, ванилията, подправките и разбъркайте добре.
Така приготвените ябълки ги поставете в намазнената тава и печете 30 минути, след което добавете лъжичка вода и печете още 15 минути.
Сервирайте ги топли.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари