Сега ще ви разкрия тайната ми съставка за крехки и сочни пържолки на фурна, имах едно гадже...
8 Септември 2017
50556
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Лесни, но вкусни свински вратни пържоли.
Направете тънки шахматни ивици върху двете страни на пържолите, но внимавайте да не ги срежете. Овкусете всяка пържола от двете страни с една щипка сол и една черен пипер.
Оставете пържолите така да престоят минимум 2 часа в хладилника.
Минута преди да изпечете пържолите, поставете в чаша зехтина, меда и горчицата . Разбъркайте добре до еднородна смес. С получения сос намажете пържолите от двете страни.
Сложете пържолите в подходяща тава, в която изсипете 1 ч. ч. бира (или вода). Печете на 200°C до готовност. Обърнете пържолите поне 2-3 пъти, за да се изпекат равномерно и добре и от двете страни.
Забележка: през цялото време в тавичката е необходимо да има малко бира (или вода), за да не загорят пържолите. Ако се наложи, добавете малко от една от двете течности.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари