Сестра ми работи във френска пекарна. Изпрати ми рецепта за бутер тесто-Леле, колко лесно стана!...
25 Октомври 2016
1026102
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Рецептата на бутер тесто - Невероятната рецепта от милата ми сестричка!
Подготовката е за 10 минути, а можете да приготвяте с него всякакъв пай, сладки, кроасани, банички ...
Хрупкаво и ефирно в същото време. Като цяло, не тесто, а приказка - перфектно вкусно и бързо!
Съставки:
Масло - 250 грама;
Гореща вода - 1 чаша;
Яйце - 1 брой;
Сол - щипка;
Захар - 1 чаена лъжичка;
Брашно.
Стъпка по стъпка рецепта за бутер тесто
- Маслото се разтопява, оставя се да се охлади, но не съвсем студено.
- Докато маслото се разтопи, разбивате яйцето със сол и захар, добавете чаша топла вода, разбърквайте добре.
- Към получената маса добавете разтопеното масло, разбърквате и започвате постепенно да добавяте брашното.
- Колко брашно да сложите, ще разберете, когато получите тесто, което да е еластично, малко мазно и да не се залепва по ръцете ви.
- Бутер тестото е готово. Ако имате малко свободно време, можете да го оставите в хладилника за 30 минути, и след това да го ползвате за вашите кулинарни шедьоври!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари