Сладки кифлички с течен шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Сладки кифлички с течен шоколад
Сладки кифлички с течен шоколад
admin
Добавена от: admin
23096
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
400-500 гр. брашно
1/2 прясна мая
1 супена лъжица захар
1/2 лъжичка сол
70 мл. масло
1 яйце
100 мл. кисело мляко
100 мл. прясно мляко
1/2 лимон
1/2 чаена лъжичка канела (по желание)
За намазване:
50 гр. масло
1 яйце
2 супени лъжици олио
За пълнежа:
100 гр. течен шоколад (Нутела)

Стъпка 1: В дълбока тава сложете брашното, в краищата му поръсете солта, а в средата - маята, захарта и активирайте с една чаша хладко прясно мляко. След като забележите, че маята увеличи двойно обема си, добавете олиото, яйцето, кората и сока от лимон и канела по желание. С оставащото прясно и кисело мляко омесете средно меко тесто, което трябва при месене да се отлепя от съда.

Стъпка 2: Разделете тестото на две части, направете топки и го оставете за 15 минути да втаса. След това разточете кора и я намажете с масло, омекнало на стайна температура. Кората разрежете по краищата, прегънете и я оставете настрана, докато подготвяте и другата кора по същия начин.

Стъпка 3: За оформяне на кифличките отново разточете кора, нарежете я на 8 триъгълника, в краищата им поставете една чаена лъжичка Нутела и завийте на кифлички. Повторете с останалото тесто. Кифличките подредете в тава и ги намажете с яйце и масло. Оставете ги да втасват около 1 час.

Стъпка 4: Загрейте фурната на 220 градуса. След като поставите кифлите да се пекат, намалете на 200 градуса и печете 15 минути, или докато получат златист цвят. Поднесете ги поръсени с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft