Ястия от здравословната тайландска кухня

вход през zajenata.bg
102122

Тайландско пиле с кашу

* 1 кг пилешко месо
* 1 ч.ч. соев сос
* 250 г кашу
* 2 глави лук
* 3 с.л. къри
* 2 с.л. рибен сос
* 1 с.л. джинджифил
* 200 г гъби
* 4 с.л. зехтин


Пилето (1 кг) се нарязва на ситни кубчета и се маринова в соев сос (1 ч.ч.), къри (3 с.л.), джинджифил (1 с.л.) и рибен сос (2 с.л.) за поне 30-40 минути. За най-добър резултат се маринова 2-3 часа.

Маринатата се отделя и се кипва за няколко минути, така че леко да се сгъсти и да се унищожат бактериите, дошли от суровото месо.

Пилето се запържва за 7-8 минути, така че да не е сурово, но и да не стане прекалено сухо. Лукът (2 глави) се нарязва на ситно и се задушава в малко зехтин. Отделно от него се задушават нарязаните на ситно гъби (200 г). Кашуто (250 г) се вари 3-4 минути, докато омекне.

Накрая всички продукти се смесват в голяма тенджера или уок и се готвят 3-4 минути, за да се смесят ароматите.

Забележка: Ако не разполагате с рибен сос, може да го замените със сос Уорчестър или да го пропуснете.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft