Тиропита - гръцка баница със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Тиропита - гръцка баница със сирене
Тиропита - гръцка баница със сирене
admin
Добавена от: admin
158470
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г кори за баница
250 г масло
100 г маргарин
300 г брашно
350 мл прясно мляко
300 г натрошено сирене
2 бр. яйца
олио

Маслото се разтопява заедно с маргарина на силен огън и се смесва с брашното. Млякото се добавя на тънка струя, като непрекъснато се разбърква. Кашата се оставя да изстине за около 5 минути. Добавят се натрошеното сирене и яйцата и се разбърква. В две кори се завиват 1 с.л. олио и 2-3 с.л. плънка и се поставят в намаслена тава. Процедурата се повтаря до изчерпване на корите. Рулата се намазват с разтопено масло и се изпичат във фурна на 250 С.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft