Торта Милка - без печене и с убийствено шоколадов вкус

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Милка - без печене и с убийствено шоколадов вкус
Торта Милка - без печене и с убийствено шоколадов вкус
admin
Добавена от: admin
143030
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

12 яйца 
10 супени лъжици захар 
375 гр. маргарин (една и половина опаковка) 
300 гр. смлени бисквити (една опаковка е 300 гр.) 
600 гр. обикновени бисквити 
2 бели и 2 тъмни (обикновени, млечни) шоколада Милка

От яйцата се отделят жълтъците и се разбиват заедно със захарта. Сместа се поставя да ври на водна баня, докато се сгъсти, като непрекъснато се разбива с миксер.

Отделно се разбива маргаринът и към него се добавя предварително охладената готова смес от жълтъците (трябва да бъде охладена, в противен случай ще се пресече). След това белтъците се разбиват на твърд сняг и се добавят към смлените бисквити. Тази смес се разбърква с крема от жълтъците, след което се разделя на две части. В едната част се добавят разтопените бели шоколади, а в другата - тъмните.

Правоъгълна дълбока тавичка се покрива с алуминиево фолио и на дъното й се нареждат обикновени бисквити, потопени в мляко, така че да покрият и стените на тавата. След това се поставят кремовете един върху друг, първо белият, а след това - кафявият. Отново се нарежда ред бисквити, потопени в топло мляко. Тортата се оставя в хладилника 24 часа, след което се обръща върху тортена чиния и се украсява с разбита сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft