Ястия от Френската кухня

вход през zajenata.bg
141299

Френски пудинг Карамел

4 с.л. захар
70 г масло
7 с.л. брашно
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
6 бр. яйца
1 ванилия
200 г сметана
2 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне

Захарта се карамелизира в съд с по-дебело дъно и се залива с млякото. След като карамелът се разтвори, съдът се дръпва от огъня и при постоянно разбъркване се прибавят леко разтопеното масло, ванилията, брашното, жълтъците (един по един). Накрая, без да спира бъркането, се изсипват белтъците, разбити на твърд сняг. Тестото се слага в по-малък съд и се пече на водна баня 45 минути. Готовият пудинг се охлажда на стайна температура и тогава се изважда от съда. Поднася се полят със сметаната, разбита с пудра захар. Върху сметаната могат да се подредят плодове според сезона.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13
14
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft