Бързи и вкусни сладкиши с череши

вход през zajenata.bg
112713

Черешов кейк рецепта

масло - 100 г краве, меко, захар - 220 г, сметана - 60 мл течна или пълномаслено прясно мляко, яйца - 3 броя, брашно - 320 г, бакпулвер - 1 пакетче, сода - 2 щипки, ванилия - 1 ампула течна, портокали - 1 брой малък, сокът и кората, череши - около 500 г, галета - 1 - 2 с.л.

Застелете форма с хартия за печене и леко я намаслете. Загрейте фурната на 180 градуса. Черешите измийте, почистете от костилките и ги оставете да изсъхнат от влагата, след което ги объркайте с 1-2 с.л. галета.

Разбийте маслото и захарта до кремообразна смес и добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Бийте сместа около 5 минути и добавете сметаната/млякото, ванилията, сока и кората на портокала и постепенно пресятото брашното с бакпулвера и содата.

Накрая разбъркайте с дървена лъжица, докато се получи гладка смес. Сипете я във формата и отгоре наредете черешите, като някои натиснете навътре, за да потънат, а други оставите на повърхността.

Сложете кейка с череши да се пече за 30-40 минути. Готовия сладкиш охладете и извадете от формата, като отстраните внимателно хартията. Този уникално вкусен и свеж сладкиш може да поднесете, поръсен с пудра захар и канела.  

1 2 3
4
5 6 7 8
Сладкиши и торти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft