Какво да сготвим от понеделник до петък

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Четвъртък: Вкусно пиле със зеленчуци по китайски
85293

Четвъртък: Вкусно пиле със зеленчуци по китайски

Продукти:
300 гр. пилешко филе
1/2 тиквичка
1 голям морков
1 глава лук
1 чушка/червена/
1 парче зеле
4-5 скилидки чесън
рястителна мазнина
пресен лук, кашу, сусам за поръсване.
За марината:
1 белтък
1 с.л. царевично нишесте
3 с.л. соев сос
3 с.л. оризов оцет.
За сосът:
1 с.л. тъмен соев сос
4 с.л. светъл соев сос
1 с.л. мед
1 с.л. кетчуп
2 с.л. оризов оцет
1 с.л. царевично натурално нишесте
1/2 ч.ч. вода

3 скилидки чесън пресовани.

Приготвяне:
Месото нарязваме на жулиени.
Смесваме продуктите за марината и разбъркваме добре.
Добавяме пилешкото и смесваме с марината.
Мариноваме за около 30 мин.
През това време нарязваме лука и зелето на малки кубчета.
Морковът и тиквичката на пръчици с инструмент за рязане на пръчици или с нож.
В тиган с мазнина запържваме месото от всички страни.
Изваждаме в чиния и запазваме.
Зеленчуците сотираме за по около минута и половина всеки по отделно.
Започваме със зелето и лука, изваждаме при пилешкото.
Добавяме морковът и чушката 1,5 мин. и изваждаме при останалите продукти.
Накрая тиквичката и чесъна , сотираме и смесваме всички продукти в тигана.
Заливаме с продуктите за соса смесени и разбити предварително.
Бъркаме 1-2 мин., докато се сгъсти соса и снемаме от огъня.
Сервираме горещо поръсено с лук, сусам или кашу по желание.

1 2 3
4
5
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft