Ябълков щрудел

вход през zajenata.bg
Ябълков щрудел
admin
Добавена от: admin
32031
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

кори - 1 пакет
маргарин - течен 3 с.л.
ябълки - 1/2 кг. обелени и настъргани;
бисквити - 5 бр. натрошени
орехи - счукани ядки
захар - 150 гр.
канела - 1 пакетче на прах.

Включете фурната на 180°С (160°С с обдухване). Смесете ситно натрошените бисквити с ореховите ядки, канелата и захарта в голяма купа. Към тях добавете настърганите ябълки и отново разбъркайте добре.

Намажете една кора с маргарин до средата и я прегънете на две, така че да слепите намазаната и ненамазаната половина. Намажете с маргарина и получената двойна кора и разстелете върху нея 1/6 част от ябълковата смес. Навийте кората на руло и я поставете в предварително намазана с маргарин и покрита с хартия за печене тавичка.

Повторете същото с останалите кори.

Печете 20-25 мин, докато щруделът добие златист цвят.

Поднесете топъл или студен, поръсен с пудра захар и топка ванилов сладолед. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft