 
                
            
	1 бр. агнешка глава
	1 бр. агнешки комплект (сърце, бял и черен дроб)
	3 връзки зелен лук или 2 глави стар лук
	1 бр. морков
	200 г гъби
	400 г ориз
	50 г масло
	по 1/2 връзка джоджен и магданоз
	тарос (естрагон)
	сол, черен пипер, червен пипер
	калоферче (по желание)
Агнешката главичка и дреболиите се сваряват в отделни тенджери (може за по-бързо в тенджера под налягане). Зеленчуците се нарязват на дребно и се задушават в маслото. Добавят се оризът, нарязаните на дребно дреболии и подправките. Агнешката главичка се обезкостява. Всичко се изсипва в тава и се добавя необходимото количество от бульона от главичката. След изпичането се поръсва с пресен магданоз. Сервира се с кисело мляко. По желание може да се направи и заливка от яйца и кисело мляко или сметана за готвене.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








