 
                
            
	За плънката:
	115 гр. козе сирене
	12 листенца мента, смлени
	2 ч.л. мед
	За кюфтенцата:
	500 гр. смляно агнешко месо
	2 чаши пресен спанак, фино нарязан (около 1 чаша след нарязването)
	3 скилидки чесън, счукан
	1 стрък пресен лук, смлян или нарязан ситно
	1 яйце
	сол и черен пипер
	За спаначеното песто:
	4 шепи пресен спанак
	2 или 3 листенца мента
	2 скилидки чесън
	2 ч.л. кимион
	1 ч.л. кориандър
	170 гр. кисело мляко
	 
	Загрейте фурната на 190 градуса. Пригответе плънката, като смесите всички 3 съставки в купа. В друга купа смесете всички продукти за кюфтенцата, докато се омесят добре. Оформете от каймата топчета с размер на топка за пинг-понг, след това ги сплескайте на плосък диск. В средата на диска сложете лъжичка от сместа с козето сирене и внимателно съберете страните около плънката, като я затворите плътно и оформите обратно на топче. Оформете така цялата смес. Поставете топчетата върху намазнена тавичка и печете около 20 минути, като ги обърнете веднъж по средата на печенето. Поднесете ги с пестото от спанак и кимион.
	За пестото: в кухненския робот смелете всички съставки, освен киселото мляко. Добавете млякото и пюрирайте.
	 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








