Айвар
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            10955
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 кг червени чушки
	500 г патладжани
	150 мл олио
	2 скилидки чесън
	сол
	черен пипер
	оцет
олио (допълнително)
Патладжаните и чушките се изпичат и се обелват. Почистват се от семената и се нарязват на ситно (смилат се с машинка за месо). Прибавят се пресованите скилидки чесън, олиото и се поправя със сол, смлян черен пипер и оцет (на вкус). Сместа се вари на тих огън до сгъстяване. Прехвърля се в буркани, като се внимава да няма мехурчета въздух. Ръба на бурканите се избърсва със суха кърпа, покриват се с олио и се завиват с капачки.
Бележки: Айварът е вкусен както прясно приготвен, така и след 1 месец. Може да бъде приготвен в блендер.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








