Тестени изделия
                        Мойте Рецепти
200 мл кисело мляко
300 мл прясно мляко
15 гр. суха мая
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица мазнина
3 жълтъка
300 гр. старо картофено пюре
800 гр. брашно
За плънката:
500 гр. натрошеното сирене
сол на вкус 
1 жълтък
За намазване:
1 жълтък
около 50 мл прясно мляко
Сигурно ви се е случвало да остане картофено пюре от вечерята предния ден. Тогава знаете, че не е така вкусно както в момента на приготвяне. Затова ви предлагаме да го оползотворите по друг начин и да зарадвате семейството си с тези невероятни тестени охлювчета:
Загрейте прясното и киселото мляко, така че да бъдат хладки, добавете захарта, солта, мазнината, жълтъка. Към всичко това прибавете брашното, смесено със сухата мая, добавете картофено пюре и омесете старателно на гладка топка тесто.
Оставете тестото да втасва на топло.

Натрошете сиренето смесете го с жълтъка и малко сол. 
Щом тестото втаса, обърнете го върху набрашнен плот. Премесете го отново.
Разделете тестото на 2 части. Разточете всяка част на правоъгълник с дължина около 40 см и дебелина 30 см. Разделете плънката на 2 равни части и всеки правоъгълник намажете с плънката. Когато мажете, оставете около 10 см от края ненамазани. 


След това навийте двата правоъгълника по дължина на руло и всяко руло нарежете на 8 парчета. 

В тавичка сложете лист хартия за печене и подредете вътре охлювите с разреза надолу плътно един до друг. 

Щом подредете всички, оставете за 20 - тина минута, за да втасат отново. След това ги намажете с разбит с прясно мляко жълтък. Поставете охлювите в студена фурна, включете я на 60 ° и ги оставете там в продължение на 20 - тина минути да втасват. След това увеличете температурата до 180 ° С и ги допечете до готовност (златисто-кафяво).

                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








