Алтернативно лечение на запек

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Алтернативно лечение на запек
20956

В аюрведа се държи много на чистотата на тялото и премахване на токсините. Ежедневното изпразване на червата е задължително. За предпочитане то трябва да става сутрин.

На разсъмване е пикът на активността на дебелото черво и времето за естествено пречистване на тялото. Пропуските създават предпоставки за задържане на отпадните материи и натрупване на токсини, които в ююрведа се наричат АМА.

Ама участва в множество болестни процеси сред които са: кожните болести, ставните, алергичните, злокачествените заболявания и много други.

Най-разпространена е сухата форма на запека, при която чревното съдържимо е твърдо и сухо. Често има вид на топчета. По-рядка форма е запекът от “мързеливи черва”. Често при него има слузни примеси. Среща се и запек от много огън в тялото, който изсушава чревното съдържимо като при продължителни температурни състояния или хронични възпалителни заболявания – ревматоиден артрит и др.

Да се спрем на Аюрведичния подход при най-честата форма – сухия запек . Освен сухото чревно съдържимо и нередовното изпразване на червата той се характеризира с образуване на много газове, коликообразни болки в корема, болки в кръста, сухота на кожата, тревожност, нарушение на съня.

Причините за сухия запек са комплексни: консумация на рафинирани храни без фибри, нередовно хранене, недостатъчно течности, пътуване, стрес, тревоги.

Стресът затваря сфинктерите (изходните клапи) и отпуска стената на червата. Така се създават условия за препълването им със съдържимо. Покоят и релаксацията предизвикват отваряне на клапаните и тонизиране на стените на червата. Така се стимулира тяхното изпразване. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft