Арабско реване
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            73107
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	грис - 2 ч.ч.
	масло - 125 г краве
	кисело мляко - 2 кофички
	сода бикарбонат - 2 ч.л.
	ванилия - 2 пакетчета
	вода - 2 ч.ч., за сиропа
	захар - 300 г, за сиропа
	сметана - сладка, за гарниране
	канела - за поръсване 
Грисът се запържва леко в стопеното масло. Прибавят се разбитото със содата мляко и ванилията.
Всичко се разбърква и се изсипва в намаслена тавичка. Печете се в умерена фурна до златисто.
Изстиналият сладкиш се полива със сироп, сварен от 2 ч.ч. вода и 300 г захар. Поднесете сладкиша, гарниран с розичка сметана и поръсен с канела.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








