Баба Гануш - ориенталски сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сосове
Баба Гануш - ориенталски сос
Баба Гануш - ориенталски сос
admin
Добавена от: admin
8600
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 голям патладжан
3 скилидки чесън
60 мл сок от лимон
20 мл зехтин
2 супени лъжици тахан (или две супени лъжици пържен и счукан сусам)
половин китка пресен магданоз, ситно нарязан
сол, черен пипер

Набодете патладжана няколко пъти с нож или вилица, поставете го в тава за печене и печете в предварително загрята фурна около 30 минути, като от време на време го обръщате, за да се изпече равномерно от всички страни. 


Изпечения патладжан обелете и съдържанието поставете в купа. С вилица намачкайте средата, сложете я заедно с лимоновия сок, зехтина, счуканите скилидки чесън и тахана в блендер, и подправете на вкус със сол и пипер. Цялата смес смелете гладко и накрая добавете ситно нарязания магданоз
Разбъркайте добре соса и украсете с няколко листенца магданоз. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft