Баба точеше корите тънки като чаршаф, а аз карам по бързата процедура - пак става чуден Домашен тутманик за неканени гости:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Баба точеше корите тънки като чаршаф, а аз карам по бързата процедура - пак става чуден Домашен тутманик за неканени гости:
Баба точеше корите тънки като чаршаф, а аз карам по бързата процедура - пак става чуден Домашен...
690
Източник: За Жената
Баба точеше корите тънки като чаршаф, а аз карам по бързата процедура - пак става чуден Домашен тутманик за неканени гости:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма нужда от много месене и разтягане на тестото, както е при други рецепти, когато трябва да получите големи и много тънки кори, и все пак получавате вкусен и мек тутманик със сирене .

Всичко, което трябва да направите, е да смесите всички съставки за тестото и да го месите малко, докато стане компактно, а след като е почило, да го разделите на няколко топки, след което да разточите всяка топка с точилка с размерите на плитка чиния, да подредите корите една върху друга и да добавите масло и сирене между тях. Ето какво ви е необходимо за нашия Домашен тутманик за неканени гости :

Домашен тутманик за неканени гости

Продукти:

  • 700 г брашно
  • 1 инстантна мая
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 2 чаени лъжички сол
  • 2 яйца
  • 350 мл топла вода +- (при необходимост)

За намазване:

  • 160 г масло
  • 400 г сирене

СЪЩО ТАКА:

  • 1 жълтък за паниране
  • малко сусам за отгоре

Приготвяне:

Замесете меко тесто от брашното, маята, солта, захарта, яйцата и топлата вода.

Имайте предвид, че яйцата трябва да са на стайна температура, а водата да е хладка и я добавяйте постепенно, според нуждите.

Оставете тестото да почине в топла стая за половин час или достатъчно дълго, за да втаса и да удвои обема си, след което го разделете на 6 приблизително равни топки.

Разтопете маслото в микровълновата или на много слаб огън (докато стане годно за мазане). Разточете първата топка с размера на тава за печене, предварително намазана с масло.

Намажете и кората с разтопено масло, след което поръсете със сирене (прясно или зряло). Повтаряйте процеса, докато използвате всички съставки.

кора със сирене

Снимка: Pinterest

След това нарежете тутманика на ромбове или по желание.

тутманик ромбове

Снимка: Pinterest

Намажете последния слой с разтопено масло, след това с разбит жълтък и поръсете със сусамови семена. Оставете покрито да почине половин час на топло място, след което печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, приблизително 45 минути или докато се зачерви хубаво.

парче тутманик

Снимка: Pinterest

Оставете изпечения тутманик да почине 5-6 минути и да се охлади леко, след което сервирайте. Ако по време на печене забележите, че покафенява твърде бързо, просто покрийте тутманика с алуминиево фолио и продължете да печете.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft