Бабините златни великденски курабии със сладко и орехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Бабините златни великденски курабии със сладко и орехи
Бабините златни великденски курабии със сладко и орехи
admin
Добавена от: admin
35823
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаена чаша захар
2 яйца
2 голяма лъжица мас на стайна температура
200 гр. кисело мляко
1/2 малка лъжичка сода
1/2 бакпулвер
1 ванилия
кората от 1 лимон
брашно - колкото поеме
Допълнително:
сладко по желание и орехи
1 яйце
100 гр. захар

1. В купа се поставя киселото мляко, добавя се содата и се оставя за 5 минути. 
2. В друг съд се счупва яйцето, добавят се захарта, ванилията, маста и кората от лимон, Разбива се до еднородна смес. 
3. Двете течни смеси се съединяват и се добавя брашното, смесено с бакпулвера. 
4. Брашното трябва да е толкова, че да се замеси меко тесто. 
5. Тестото се разточва върху набрашнен плот и с формичка или чашка се режат кръгове. 
6. Във всеки кръг се слага по малко сладко и орехова ядка. 
6. След това плънката се прихлупва с тестото и се притиска по краищата. 
7. Така приготвените курабии се поставят в тавичка за печене и се намазват с разбито яйце, след което се поръсват със захар. 
8. Пекат се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до зачервяване.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft