Безглутеново Тирамису - прави се буквално за половин час и изчезва още по-бързо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Безглутеново Тирамису - прави се буквално за половин час и изчезва още по-бързо!
Безглутеново Тирамису - прави се буквално за половин час и изчезва още по-бързо!
admin
Добавена от: admin
4595
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Бишкоти:
4 яйца
100 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
1 пакетче бакпулвер
150 гр. безглутеново брашно (брашно от нахут, елда, амаринт и пр.)
Крем:
6 яйца
150 гр. захар
400 гр. сирене Маскарпоне
за поръсване - какао
За потапяне:
200 мл кафе

1. Разделят се белтъците от жълтъците и се разбиват поотделно с половината от захарта. След като се разтопи захарта в жълтъците, се добавят брашното и бакпулверът. Тази смес се прибавя към разбитите на твърд сняг белтъци и внимателно се разбърква. 
2. С готварски шприц се оформят бишкоти върху хартия за печене и се пекат 5 минути на 180 градуса. 

безглутеново тирамису
3. Кремът се приготвя по следния начин: Белтъците се разбиват със захарта. В разбитите отделно жълтъци се добавя Маскарпонето, след което тази смес се слива със снега от белтъци. 
4. В предварително свареното и охладено кафе се потапят бишкотите и се подреждат в съд по избор. Върху тях се излива слой крем и така се редуват пластовете, докато се изчерпат всички съставки. 
5. Отгоре се завършва с пласт крем, а върху него се поръсва какао. 

безглутеново тирамису  1
Ако имате търпение, най-добре е тирамисуто да престои няколко часа в хладилник. 
Може да добавите и сметана над крема, но и така е страхотно.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft