Безценното значение и приложение на водата според Петър Дънов

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Безценното значение и приложение на водата според Петър Дънов
4407

Петър Дънов - Учителят, е известен с простите си съвети за живота . Те са лесно приложим и доста популярни. Съветите му за хранене, дишане начин на живот са подобрили живота на не един човек по света и у нас. Тук ще се спрем върху съветите, които дава за водата и лечението посредством нея.

Човешкият организъм е прозорец и съвкупност от милиарди прозорци, през които да прониква жизнената енергия и да го обновява. Тези прозорци винаги трябва да са чисти и отворени, за да става обмяна от вътре навън и обратно. Водата, като основна съставка в организма е много важна. Която приемаме такава, било за пиене или като лекарство, тя винаги трябва да е Абсолютно чиста.

Първият съвет на Учителя е срещу треска - пият се три чаши гореща вода, без човека да се храни. Така, казва той, се лекува и хрема.

Който иска да поддържа тялото си живо с напредване на годините, трябва да запази подвижността му. За целта е необходимо човек да не преяжда и да пие гореща вода. Тя помага за разтваряне на утайките, образувани от храната . Също така, горещата вода примесена с рициново масло ви помага да се справите със затруднението - запечен стомах.

Има съвет отнесен към цялостното разположение. Правенето на топла баня спомага за укрепването му , тъй като действа магнетично върху организма. При възбуда и нервност обаче, съвета е за вземането на студен душ . Водата освобождава гнева от човешкия организъм. За много гневните хора се препоръчват шест студени душа годишно - това ще уравновеси силите в тялото им.


Солената вода пък е идеалният лечител при хрема . Няколко затоплени капки вода с малко сол в носа, няколко поредни пъти пресичат хремата моментално.

За страдащите от безсъние , съвета е да изтрият тялото си с кърпа, потопена в топла вода и тогава да легнат . Така се изтрива негативното, което е пречило на заспиването.

Дъждовната вода също е много утилитарна. От май до половината на юли най-вече. Полезно е да седите да ви понамокри когато вали, след което като се приберете вкъщи ще изтриете тялото си с чисти кърпи. Желателно за максимален резултат да изпиете 1- 2 чаши вода.

Измиването на която и да е част от тялото води до психични промени в мозъка . Можете да ползвате водата за лечение, както практически, така и мисловно.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft