Бисквитена торта с вкусен крем и шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Бисквитена торта с вкусен крем и шоколад
Бисквитена торта с вкусен крем и шоколад
admin
Добавена от: admin
27551
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За крема:

3 жълтъка

2 супени лъжици какао

350 мл кондензирано мляко (консерва)

350 мл прясно мляко

3 супени лъжици царевично нишесте

пакетче желатин

2 чаени чаши дребни горски плодове (може и замразени)

 

За блата:

бисквити с шоколадови парченца (количеството им зависи от размера на формата за торта, трябва да стигнат за 2 реда)

шоколадов сироп за украса или разтопен шоколад

Първо се приготвя кремът: загрейте прясното мляко, добавете към него кондензираното мляко, жълтъците, нишестето и какаото. Оставете сместа на котлона при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. След това дръпнете от огъня и прибавете предварително приготвения желатин (според указанията на опаковката). Готовия крем прехвърлете в купа и оставете да се охлажда.

Застелете дъното на форма за торта с подвижно дъно с фолио. Сложете ред бисквити, поръсете ред плодове (отделете малко от тях за украса), излейте отгоре половината от крема. Повторете подредбата, завършвайки с крем. Покрийте десерта с фолио и приберете в хладилника за 3 часа.

Готовата торта украсете със заделените плодове и залейте с готов шоколадов сироп, а може и просто с разтопен шоколад.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft