Бутер сусамки
    
    
    
                
            
                23 Септември 2013
            
            
            22696
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	300-400 грама бутер тесто
	100 грама сирене
	червен пипер
	2 супени лъжици олио
	1 яйце
	3-4 супени лъжици сусам 
Разгъват се листовете бутер тесто (за рецептата може да използвате и изрезки от бутер тесто, останало от друга рецепта) и се нарязват на сравнително еднакви малки парчета. Поръсват се с надробено сирене и червен пипер Разбиват се до получаване на хомогенна смес жълтък, малко топла вода и олиото. С ръка се прихващат краищата на поръсените с плънка тестени парчета и с намазани с горната смес длани се овалват топчета, без обаче да се притискат много. След това топчетата се овалват в сусама. Пекат се върху готварска хартия, в загрята на умерена температура фурна.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








