Бърз кекс без яйца с вкус на Баунти
    
    
     
                
            
                 5 Октомври 2015
            
            
            43738
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    (мерителната чаша = 200 мл)
1 чаша кисело мляко
1 чаша прясно мляко
2 чаши захар
1 пак. ванилова захар
1 чаена чаша олио
1 чаша кокосови стърготини
1 чаена лъжичка бакпулвер
2 чаши брашно
Глазура:
1 пак. готов шоколадов сос или:
100 гр. шоколад + 3 супени лъжици олио
За този сладкиш не трябва миксер. Работи се лъжица, шпатула или тел за разбиване. 
Хубаво смесете захарта и ваниловата захар в киселото и прясното мляко. След като се разтопи захарта, в изброения ред добавете и останалите съставки и разбъркайте. 
Изсипете сместа в намазнена тава или кексова форма и печете на 180 градуса около 30 минути. 
Разтопете шоколада на водна баня заедно с олиото и с него залейте отгоре кекса. Или използвайте готов шоколадов сос.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








