Бърка се с лъжица, яде се с ръце! Супер лесна и вкусна домашна погача:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърка се с лъжица, яде се с ръце! Супер лесна и вкусна домашна погача:
Бърка се с лъжица, яде се с ръце! Супер лесна и вкусна домашна погача:
3078
Източник: За Жената
Бърка се с лъжица, яде се с ръце! Супер лесна и вкусна домашна погача:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този бърз и лесен хляб е идеалното решение за онези моменти, когато искате домашен хляб без много усилия.

С меката си и ефирна текстура, хлябът е толкова крехък, че може да се сгъва с ръце, а приготвянето му отнема само 20 минути.

Перфектна за ежедневни ястия, тази рецепта е предназначена за двама души, но съставките лесно могат да се удвоят за по-голямо количество. Ето какво ви е необходимо за супер лесната и вкусна Домашна бъркана погача :

Домашна бъркана погача

Продукти:

  • 200 мл хладка вода
  • 50 мл топло мляко
  • 10 г захар
  • 5 г суха мая
  • 300 г брашно
  • 30 мл олио
  • 3 г сол
  • 1 яйце (на стайна температура)
  • Сусам (по избор, за поръсване)

Приготвяне:

1.

В дълбока купа смесете хладката вода, топлото мляко, захарта и сухата мая. Разбъркайте, докато съставките се разтворят напълно и се смесят.

2. Постепенно добавете брашното и разбъркайте с лъжица, докато се образува хомогенно тесто.

бъркано лепкаво тесто

Снимка: YouTube

3. Покрийте купата с чиста кърпа и оставете тестото да престои на топло място за 10-15 минути, за да ферментира.

4. След ферментацията, внимателно разбъркайте тестото с лъжица, добавете олиото, солта и яйцето на стайна температура. Разбърквайте няколко минути, докато всички съставки се смесят напълно в тестото.

яйце в тестото

Снимка: YouTube

5. Постелете тава за печене със среден размер с хартия за печене. Прехвърлете тестото в тавата и го разпределете равномерно.

6. По желание поръсете тестото със сусамови семена.

тесто за погача

Снимка: YouTube

7. Печете в предварително загрята фурна на 220 °C за около 15 минути или докато цветът на погачата стане златистокафяв.

бъркана погача

Снимка: YouTube

8. Оставете да се охлади леко, след което я сервирайте топла.

бъркана сусам погача

Снимка: YouTube

Насладете се на мекия и вкусен хляб, идеален за всеки повод! 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft