Тестото е меко като памук, а зайчетата се приготвят само за 15 минути! 
Брашното се пресява и се прехвърля в купа за месене. 
Маята се разтваря в млякото и когато шупне, се прехвърля в брашното. 
Солта се поръсва по краищата на съда, а бакпулверът се смесва с брашното и олиото. 
Омесва се тесто, като постепенно се добавя топлата вода, докато се замеси хубаво меко тесто. 
Тестото се прехвърля веднага на работната маса, премесва се и се разделя на топки. 
В случая - 10 топки, от които се получават 10 зайчета.
Вземаме едно топче и отделяме от него тесто за опашката, ушите и главата. 
Останалото тесто разтегляме между дланите си на дълго въже и го навиваме на охлювче. 
Върху охлювчето прикрепяме главата, ушите и опашката. 
Очичките се оформят със зърна черен пипер.

Зайчетата се намазват с разбито яйце, в което сме прибавили малко сол и олио, и веднага пъхаме във фурната. 

                                
                            
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








