Витанов изби рибата с култов лаф за 3 шарана и даде изненадваща прогноза:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Витанов изби рибата с култов лаф за 3 шарана и даде изненадваща прогноза:
4338
Източник: blitz.bg
Витанов изби рибата с култов лаф за 3 шарана и даде изненадваща прогноза:

В типичния си колоритен стил математикът проф. Николай Витанов даде пресен анализ на случващото се с коронавируса у нас.

"Смъртност досега за ноември 2021 в сравнение с ноември 2020 е 110.9%, а до края на месеца има още доста време. Откъдето следва простичкият извод, че приказките за успешно управление на ковид-кризата са силно преувеличени", това обобщено заяви математикът по повод разпространението на Ковид-19 у нас.

Въпреки смъртоносната съпоставка той направи и няколко добри прогнози. По думите му нещата към края на месеца могат да се "разведрят" - новозаразените и починалите на ден ще станат по-малко, но и за декември трябва да бъдем внимателни.

Ето какво написа проф.Витанов в профила си във Фейсбук:

"Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 18 ноември 2021 г.

Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни.

Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или лошо, това излиза, това ви пиша.

В следващите няколко дни ще ви запозная по подробно с трите сценария за развитие на пандемията. Хейтърите се тръшкат, че и те можели да го кажат това. Ей сега ще ви покажа, защо не могат. Но най-напред

Закон на Витанов за хейтърския цикъл:

Мнението на хейтърите се мени циклично през следните 3 фази:

1. Му-ха-ха-ха, глей го тоя кви ги плещи
2. Ти ли шъ ми каиш на мене бе, туй не може да бъде.
3. Ъ-ъъ-х, че то туй аз откога си го знам и аз можех да го кажа.

При група хейтъри няма синхронизация на цикъла, тоест може да са на различни фази различните хейтъри по едно и също време.

Така, подсладих ви настроението и сте готови за малко математическа горчивина.

Текущо устойчивият сценарий е: броя на новите случаи пада под 2000 на ден в края на месеца, а броят на починалите пада под 100 на ден в края на месеца.

Коментари по това

1. Нали забелязвате, че в сценария има числа. Които хейтърите не разбират защо са такива. А никой не вижда по-далеч от избора, който не разбира, казва лелята от "Матрицата" , за чиито очи големи кютеци падат. Е, друго си е да имаш очите на оракула.

2. Кое е важното за нас число. Отговор - 2000. Защо? Под 2000 дифузното разпространение започва да спира, а спре ли веднъж, не е лесно да тръгне отново (АКО ИМАМЕ АКЪЛ В ГЛАВАТА, А АКО НЯМАМЕ, СИТУАЦИЯТА Е ДРУГА).

3. Текущо устойчив - какво е това. Всеки сценарий има устойчивост. От морето възможни сценарии един е устойчив, а другите не са. Но този, който е устойчив не е устойчив вечно. Или, както казва лелята от "Мартицата": всичко което има начало, има и край. Витанов си има методология за следена на устойчивостта на сценария. И ви казва

ТОЗИ СЦЕНАРИЙ СЕ ОЧАКВА ДА Е УСТОЙЧИВ ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА. КОЙ ОТ ТРИТЕ СЦЕНАРИЯ ЩЕ Е УСТОЙЧИВ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ, ЩЕ ВИДИМ В НАЧАЛОТО НА ДЕКЕМВРИ.

Цикълът може да почва. Фаза 1: Му-ха-ха-ха, какви ги дрънка тоя.

Базовото репродуктивно число днес е 0.953. това означава, че бавното свиване на обхвата на заразата се очаква да продължи и тая седмица. Броя на активните случаи, вече знаете и заедно очакваме, да падне под 110 000 и да се насочи към 100 000. Понеже е над 75 000 обаче, здравната система е претоварена, както ресурсно, така и от гледна точка на човешкия фактор.

Но нещата вървят към подобряване. Но се сещате, че ви писах, че така ще стане и че приказките за тотален локдаун ще почнат да отшумяват. Един Витанов остана с неговото
ТОТАЛЕН ЛОКДАУН ДО ИЗБОРИТЕ - ЙОК.

Изборите още не са свършили, а заради това ЙОК запомнихте добре какво съм казал, нари така. Защо така? Едуард Бърнейс знае.

Статистика за смъртността (данни от сайта https://coronavirus.bg/)

Починали в края на октомври - 23 999
Починали до 17 ноември 2021 - 26 840
Починали ноември 2021 - 2841 – (за 17 дни)
Починали за ноември 2020 - 2560

Смъртност досега за ноември 2021 в сравнение с ноември 2020: 110.9%, а до края на месеца има още доста време.

Откъдето следва простичкият извод, че приказките за успешно управление на ковид-кризата са силно преувеличени", написа проф. Витанов.

(Уточняваме, че днес служебният здравен министър Стойчо Кацаров, назначен от Румен Радев, си постави оценка, че "се е справил с COVID кризата у нас".)

"Ето ги и картите за днес. Веднага да кажа за муха-ха-чите. Тези карти са консервативни. Очакваните промени в тях са по-бавни от тези в живота. Такава е методологията.

карта Ковид


Виждате, че новините са добри. На картата на риска съгласно плана на Министерството на здравеопазването ситуацията не се е променила много от вчера. 12 области не са на ниво 4. Обстановката в Източна България се подобрява. Западна България ще трябва да почака. Виждаме, че нещата не са хомогенни. Оттук, трудно ще се наложи тотален локдаун.

Нито в Източна България ще го оценят, нито в Западна. И- изборите още не са свършили.

Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост не е толкова оптимистична, но и тук имаме разведряване. Броят нови случаи на 100 000 население се очаква да продължи да спада.

прогноза Ковид 14 дни

прогнозна карта Ковид

Картата на риска съгласно нашата методология ни казва обаче: Всичко това добре и до края на месеца се очаква да се разведрява ситуацията, особено със смъртността, но внимавайте. Вчера ви писах, че днес една област ще стане червена. Всички познахте коя ще е тя. Ето виждате ли, в пандемията има детерминизъм. И вие, като минахте кратък курс на четене на тия анализи, почнахте да ги усещате нещата.

И пак да пиша.

Тъй, че правете, каквото има да правите, но се пазете.

Стойте на достатъчна дистанция от другите и не се заседявайте много на места, където има много хора. Минимизирайте възможността някой да ви зарази - стойте далеч от места на масови събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, елементарни неща.

Който иска, може и да се ваксинира (ама не е задължително).

И не забравяйте най-важното - 3 шарана дистанция.

Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вирусът да в и заобикаля", написа още проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft