Бързи и лесни кифлички

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Вкусни козуначени кифлички
183088

Вкусни козуначени кифлички

 ПРОДУКТИ:
яйца - 10 броя
прясно мляко - 500 мл
брашно - колкото поеме за получаване на меко тесто
захар - 500 г
олио - 250 мл, може и масло
мая - 42 г или 1 пакетче прясна
сол - 1 щипка
есенция - 2 - 3 ампули лимонова
яйца - 1 жълтък, разбит с прясно мляко за намазване
мармалад - по избор за пълнеж
пудра захар - по желание за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:

Разбъркайте маята с 1 лъжичка захар, щипката сол, малко прясно мляко и брашно до получаване на гъста кашичка. Разбийте яйцата със захарта, млякото и олиото.

Изчакайте маята да удвои обема си и я прибавете към яйчната смес. Започнете да прибавяте по малко брашното - първо с бъркалката, а след като стане по-гъста сместа си помагайте с лъжица или замесете с ръце.

Намажете леко готовото тест с олио, поставете го в голяма купа, завийте я с фолио и кърпа и оставете за час да втаса. След това го премесете отново и го разделете на топки с големината на портокал.

Набрашнете плота и започнете да ги точите с дебелина около 5-8 мм. Разрежете ги радиално на 8 или 16 части в зависимост от желаната големина на кифличките. В широкия край поставете мармалада, може и локум и ги завийте към върха.

Готовите козуначени кифлички се нареждат в тава, покрита с хартия за печене или намаслена тава. Между кифлите трябва да има 2-3 см разстояние. Отгоре ги намажете с разбития жълтък с прясно мляко и поръсват със захар по желание. Сложете кифличките да се пекат на 190-200 градуса до зачервяване.

1
2
3 4 5 6 7 8
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Тестени ястия рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft