Бързи и лесни кифлички

вход през zajenata.bg
783619

Кифли с шоколад

 ПРОДУКТИ:

мая - 1 кубче
захар - 1 с.л.
сол - 1 с.л.
вода - 100 мл. топла
брашно - към 1 с.л. за получаване на кашичка
прясно мляко - 250 мл топло
вода - 250 мл топла
олио - 150 мл
брашно - около 1.2 - 1.4 кг
ЗА ПЪЛНЕЖА
шоколад - към 300 г натурален или шоколадов кувертюр
масло - към 120 - 130 г
ПРИГОТВЯНЕ:

Първите 4 продукта се разбъркват в купа заедно с малко брашно, колкото да се получи кашица. Оставя се да втаса.

Сипете кашицата в голяма купа с пресятото брашно и добавете топлото прясно мляко, водичка и олио. Замесете меко тесто и го оставете да почине.

След това го разделете на 8 топки. Всяка топка разточвайте и разделете на 6-8 триъгълника (все едно режете голяма пица).

Намажете триъгълниците с масло с четчица. В широкия край поръсете с настърган шоколад и завивайте на кифли, като внимателно притискате в краищата, за да не изтече шоколадът при печене.

Подреждайте кифлите с шоколад в намазнена тава или застлана с хартия за печене. Добре е да се оставят да втасат, но докато ги приготвите те самите втасват.

Намажете кифлите с яйце, разбито с малко вода и ги сложете да се пекат в умерено загряна фурна до готовност (за около 20 минути). 

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft