 
                
            
	Телешко месо от гърди (400 грама)
	3 малки глави целина
	Стебла от целина - 100 грама
	3 моркова
	2 червени чушки
	2 зелени чушки
	1 голяма глава лук
	20 зърна черен пипер
	Връзка магданоз
	2 домата
	масло от авокадо или друго студено пресовано растително олио
	Бахар (може и без него)
	Пащърнак (може и без него)
	Почистете месото добре от всички тлъстини, нарежете го на малки парченца и сварете в тенджера под налягане за 20-25 минути. Изхвърлете мазната вода.
	Нарежете лука на тънки кръгчета и ги сварете самостоятелно в чиста вода за около 30 минути, докато лукът изпусне сока си. Изцедете напълно сварения лук в гевгира и изхвърлете водата, в която в врял. По същия начин сварете и прецедете и чушките.
	Обелените глави целина нарежете на кубчета, а морковите - на кргъчета или полумесеци. Стеблата от целина нарежете на парченца около 3 см.
	Смесете всички съставки, с изключение на магданоза, доматите и авокадото. Сложете ги в голяма тенджера (керамична) на котлона или в голям гювеч във фурната. Гответе зеленчуците на бавен огън, в продължение на 3-4 часа. Щом са гоотви, оставете да поизстинат, след което пригответе застройката: отгребете около 200 мл от супата на ястието и сложете в отделен съд. Добавете растителното масло. Пасирайте добре сместта и я върнете обратно в тенджерата. Леко изстиналото ястие овкусете с магданоз (пресен или сушен) и нарязаните на малки кубчета домати. Разбъркайте добре всичко и оставете да изстине напълно при затовен капак. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








