ВЛАШКА ЛЮТЕНИЦА: Много кремообразна и пикантна, със сирене, бекон и печени чушки! Опитваш и...
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тази Влашка лютеница представлява вид предястие със сирене и чушки, подобно на катъка, който познаваме у нас. Разликата е, че сиренето е допълнено от неустоимия аромат на бекон и леката пикантност на чесъна и люти чушки, които придават на този уникален сос невероятен вкус.
Ще се убедите сами, ако го приготвите по рецептата по-долу:
Влашка лютеница
Продукти:
- 400 г краве сирене, натрошено
- 150 г бекон, ситно нарязан, нарязан на кубчета
- 4 печени чушки (200 г), нарязани на кубчета
- 2 варени яйца, настъргани
- 1 печена люта чушка, ситно нарязана
- 3 скилидки чесън, настъргани
- 2 супени лъжици майонеза
- сол на вкус
Приготвяне:
В дълбока купа изсипете сиренето, бекона, чушките, яйцата, майонезата и чесъна.
Снимка: YouTube
Прехвърлете всички съставки в по-голяма купа.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Разбъркайте добре и добавете сол на вкус. Оставете да се охлади добре преди сервиране.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Това е всичко!
Поднесете влашката лютеница с прясно препечен хляб или като мезе към някое зимно питие (най-много върви с ракия и вино).
Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари