Вранча се събуди! Серия от земетресения разтърсиха Румъния, усетиха се и у нас:

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
Вранча се събуди! Серия от земетресения разтърсиха Румъния, усетиха се и у нас:
2397
Източник: blitz.bg
Вранча се събуди! Серия от земетресения разтърсиха Румъния, усетиха се и у нас:

Трусове разтърсиха Румъния късно снощи и в ранните часове на днешния денс. Според данните на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) серия от земетресения са регистрирани в румънския окръг Вранча , който е опасна земетръсна зона.

Слаб трус с магнитуд от 2,5 по скалата на Рихтер е усетено снощи в 21.19 часа месно време (съвпада с българското време).

В 21.36 часа е регистрирано земетресение от 4,4 по Рихтер, с епицентър на 78 км северозападно от град Бузъу и на 11 югозападно от Тулничи в северозападната част на силно земетресния окръг Вранча.

Дълбочината му е била 80 км. Според румънския Национален институт по физика трусът е бил със сила от 4,5 по Рихтер.

Епицентърът на труса е в близост до гр. Фокшани, Румъния (на около 432 км. от гр. София). На територията на България земетресението е усетено от жителите на гр. Силистра, съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

Няма съобщения за жертви или разрушения.

В 05:20 часа зоната на Вранча на дълбочина от 140 км е регистрирано още едно земетресение с магнитуд от 3,2 по скалата на Рихтер.

От началото на април тази година в Румъния бяха регистрирани 16 земетресения с магнитуд от 2 до 4,5. Румъния е страна с повишена сеизмична активност. Най-силното земетресение през 2020 г. - с магнитуд от 5,2 - стана на 31 януари в окръг Вранча на дълбочина 121 км, усетено бе и в Букурещ.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft