Връзката между обонянието и еротичните емоции

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Любовни съвети
Връзката между обонянието и еротичните емоции
1646

Каква е взаимовръзката между обонянието и еротичните емоции има различно значение за отделните хора.
Разбира се, тук не става въпрос за миризмите, предизвикани от мръсни дрехи, нечистоплътност, ферментирали газове или от употребата на определени хранителни продукти като чесън, например.

Става дума за аромата на половите органи .
Тяхната миризма е специфична както при мъжете, така и при жените. Тя има личностен характер по своите нюанси и интензивност.
Естествената полова миризма , ако не е твърде силна, действа възбуждащо на противоположния пол и то тогава, когато между партньорите вече е установена степен на близост.
Когато естествената миризма обаче се допълва от странични усещания за недостатъчна чистоплътност, това определено отблъсква.
Половата миризма е повече изразена при жените, отколкото при мъжете. Тя се засилва под влияние на желанието, което се проявява в по-обилното отделяне на жлезите в половите органи. При някои жени в този процес участват жлезите на цялото тяло и тогава миризмата е особено привлекателна и възбуждаща.

Миризмата на спермата също се отнася към сексуалните миризми и има цяла гама оттенъци. Преди всичко тя зависи от расовата принадлежност, като е по-силна и по-рязка при мъжете от източните етноси.
Оттенъците на миризмата на спермата удивително наподобява аромата на цветовете на кестена, който зависи от качеството на дървото и времето и бива ту чист и благовонен, ту силен, рязък и дори отблъскващ. Наблюденията показват, че миризмата на един и същ мъж в определени условия може да се различава.
След психическа възбуда спермата има остра миризма, след физическия акт - ароматна, а след няколко акта, извършени в кратък промеждутък от време - по-прясна и неприятна.

Голяма част от спермата, попаднала във влагалището , изтича навън, а останалата вътре губи своята типична миризма. Женските и мъжките секрети се смесват и спермата придобива особена миризма, която веднага ще се улови от "обонятелния тип" дори през дрехите.
Има случаи, макар и редки, когато мъжете усещат лекия аромат на сперма от устата на жените 1-2 часа след акта и това ги възбужда отново. При тези случаи възбуждащият ефект е постигнат чрез съчетаването на образи и психически усещания, а миризмата само предизвиква тези асоциации.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Любов
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft